неделя, 24 юли 2016 г.
Филе от толстолоб с хрупкава коричка
Толстолоба е крехка и сочна риба с големи кости, която няма нужда от много обработка. Приготвена по този начин се топи в устата, а хрупкавата коричка с ароматен пармезан и чесън възбужда сетивата ви.
За хрупкавата коричка смилате в блендера 2 скилидки чесън и 60-70 грама орехи. Добавяте 3 супени лъжици галета и 50 грама пармезан. Разбърквате всичко и оставяте настрани.
Включете фурната на 200 градуса. Нарежете филето на парчета, които намазвате със сол, черен и червен пипер и слагате в намазнен грил тиган.
Запичате ги от двете страни докато побелеят(не повече от 30 секунди на страна), махате тигана от котлона и разпределяте ореховата смес върху филетата.
Слагате тигана във фурната за 15 минути докато коричката придобие златист цвят. Сервирате с гарнитура според сезона и задължително с лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добра идея за лесно приготвяне! Изглежда доста вкусно! Непременно ще пробвам! Благодаря, Йони!
ОтговорИзтриванеДа споделиш после как се е получило
ОтговорИзтриване